Werkgroep

Diabetes en zwangerschap

2022_NDD_lijn

Werkgroep diabetes en zwangerschap

De werkgroep bestaat uit diëtisten die gespecialiseerd zijn in zwangerschap en diabetes (vrouwen met diabetes die zwanger willen worden of zwanger zijn) en zwangerschapsdiabetes (diabetes die tijdens de zwangerschap wordt ontdekt en na de bevalling niet meer bestaat).

De werkgroep wil de kwaliteit van de behandeling door goed opgeleide, ervaren diëtisten verbeteren en de samenwerking tussen verschillende zorgverleners en organisaties bevorderen.
Robertien van 't Klooster is voorzitter van de werkgroep en onderhoudt het contact met de voorzitters van de twee andere werkgroepen van Netwerk Diabetesdiëtist, de NVD en andere relaties.

De gespecialiseerde diëtisten wisselen inhoudelijke kennis uit op het gebied van voedingstherapie bij vrouwen met diabetes die zwanger willen worden of zwanger zijn en bij zwangerschapsdiabetes (Diabetes gravidarum, gestational diabetes mellitus of GDM).
Ze kunnen kennis delen met en scholing (laten) verzorgen voor generiek werkende collega’s in zowel de 1e als de 2e lijn. D

De werkgroep is te bereiken via het algemene mailadres (zie contact).

De werkgroep heeft meegewerkt aan de filmpjes zwangerschapsdiabetes & dagelijkse kost.

2022_NDD_lijn

documenten van de werkgroep

de documenten volgen binnenkort.

Contact

Netwerk Diabetesdiëtist is een erkend netwerk van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

NVDietisten_Logo_Wit

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Stationsplein 121
3818 LE Amersfoort
bureau@nvdietist.nl
030-634 62 22

KvK-nr. 40530679
BTW-nr. NL.0088.54.117.B01
Bank: NL97 RABO 013 54 05 750

Netwerk Diabetesdiëtist